Cum memorezi numerele pe telefonul fix HCD1988(39)TSD de la RDS

Cu telefonul in furca:
  1. Tasteaza numarul
  2. Apasa tasta VIP
  3. Pe LCD apare 01 si sub el numarul memorat
  4. Repeta pentru alte numere
S.C. RCS & RDS S.A. Telefon SERIA HCD1988TSD Ghid pentru utilizatori
Caracteristici

Telefonul este un unul cu afişaj LCD, cu AIA (Afişarea Identităţii Apelantului) şi cu speaker, datorită echipării cu un chip pentru microprocesare şi unei tehnnici CAD avansate. Telefonul poate fi adaptat pentru comunicarea între familii, întreprinderi, organizaţii administrative, restaurante şi hoteluri, etc.

Introducerea funcţiilor

1. Compatibilitatea sistemelor duale FSK/DTMF se potriveşte perfect pentru sisteme variate PBX.
2. Poate memora 32 de numere primite, 10 numere formate şi 4 numere favorite care pot avea până la douăsprezece cifre.
3. Semnalul de repetare pentru apelurile primite va fi afişat pe ecranul LCD, iar luminozitatea poate fi reglată.
4. Volumul soneriei poate fi reglat de la butonul lateral al telefonului.

Funcţionare

Primirea unui telefon sau formarea unui număr:

Primirea unui apel:
1. După ce auziţi că telefonul sună, ridicaţi receptorul sau apăsaţi tasta [SPKR] (adică tasta cu simbolul „speaker DIFUZOR”), iar apoi puteţi vorbi fără să cunoaşteţi identitatea apelantului.
2. Atunci când vreţi să apară identitatea apelantului, după ce auziţi sunând de două ori, puteţi lua decizia dacă vreţi sau nu să răspundeţi la telefon după ce vizualizaţi identitatea apelantului.
3. După ce vorbiţi, puneţi la receptorul la loc în furcă sau să apăsaţi din nou tasta [SPKR]
Formarea unui număr
1. Ridicaţi receptorul şi începeţi să formaţi atunci când auziţi tonul. Dacă sună ocupat, închideţi telefonul, iar apoi apăsaţi tasta redial sau reformare [RD] şi se va forma automat ultimul număr.
2. Închideţi telefonul după ce aţi încheiat convorbirea.

Apelarea folosind speaker-ul
1. Apăsaţi [SPKR], după care puteţi începe să formaţi atunci când auziţi tonul.
2. Dacă sună ocupat, apăsaţi de două ori tasta [SPKR], apoi [RD] şi se va forma automat ultimul număr.
3. Apăsaţi tasta [SPKR] după ce aţi încheiat convorbirea.
Instrucţiuni de utilizare a tastaturii
1. Funcţia Set-up
Atunci când receptorul este în furcă, dacă apăsaţi tasta [SET], pe ecranul LCD va apărea „SET DATE”. Apoi puteţi folosi tastele [UP] sau [DOWN] pentru a selecta opţiunile dorite şi puteţi apăsa tasta [SET] pentru memorare, iar apoi pe ecran va fi afişată următoarea opţiune. Apăsând tasta [DEL] va reveni în stand-by. Metoda detaliată a operaţiunilor de setare este următoarea:
1) Setarea orei:
Atunci când receptorul este în furcă, dacă apăsaţi tasta [SET] va intra în setări şi va apărea pe LCD „SET 1 DATE”, iar apoi va trebui să apăsaţi din nou tasta [SET] pentru a memora. În acest moment, ANUL afişat va clipi, iar apoi puteţi folosi butoanele [UP] sau [DOWN] pentru a le schimba şi puteţi continua să apăsaţi tasta [SET] pentru a muta cursorul la LUNĂ, putând schimba celelalte date în acelaşi mod. La fel puteţi schimba şi setările de DATĂ, ORĂ sau MINUT.
2) Setarea PL (Prefixul Local)
După ce setaţi ora, dacă apăsaţi tasta [SET] pe LCD va apărea „SET 2 CODE”. Apăsaţi tasta [SET] pentru memorare şi veţi putea introduce PL, iar apoi pe ecranul LCD va apărea LCD ”0---„ clipind o dată (dacă PL a fost deja setat, pe LCD va apărea PL). Puteţi folosi tastele [UP] sau [DOWN] pentru a schimba secvenţa de clipire la „0-9” sau „-„. Apăsaţi tasta [SET] pentru a trece la cifra următoare. Odată făcută şi ultima setare, apăsaţi tasta [SET] pentru a termina şi pentru a trece la opţiunea următoare. De exemplu, dacă PL este 0510, puteţi seta primele cifre la 0510, apăsaţi tasta [SET] pentru a sări la a 5-a cifră, iar apoi apăsaţi tasta [SET] pentru memorare.
3) Pentru setarea PE (Prefixul Exterior)
Dacă, după ce aţi setat PE apăsaţi tasta [SET], pe ecranul LCD va apărea „SET 3PCODE”. Apăsaţi tasta [SET] pentru a memora, iar pe ecranul LCD va clipi „-„, iar apoi puteţi folosi tastele [UP] sau [DOWN] pentru a schimba cifrele în „0-9” sau „-„. Apăsaţi din nou tasta [SET] pentru a finaliza setarea şi pentru a introduce o opţiune nouă.
*Notă:
1. În timp ce setaţi PE, telefonul va stabili automat dacă este nevoie ca PE să apară ca prefix înaintea apelurilor ce vor fi primite.
2. Aceasta funcţie nu este recomandabilă pentru că PE se poate forma automat prin prefixarea unui număr de telefon primit.
4) Pentru reglarea luminozităţii LCD-ului.
Dacă, după ce aţi setat PE, apăsaţi tasta [SET], pe ecranul LCD va apărea „SET 4LCD”. Apăsaţi tasta [SET] pentru a memora, iar pe LCD va apărea „LCD3”. Apoi folosiţi tastele [UP] sau [DOWN] pentru a schimba nivelul luminozităţii. Apăsaţi din nou tasta [SET] pentru a memora şi va reveni în stand-by.
5) Pentre setarea temporizatorului
Dacă, după ce aţi setat contrastul LCD-ului, apăsaţi tasta [SET], pe LCD va apărea „SET 5 FLASH”. Apăsaţi tasta [SET] pentru a memora, iar pe LCD va apărea „FLASH 600” care indică faptul că temporizatorul este de 600ms, ”. Apoi folosiţi tastele [UP] sau [DOWN] pentru a selecta timpul dorit între 1000ms, 600ms, 300ms şi 100ms. Apăsaţi din nou tasta [SET] pentru memorare, iar apoi introduceţi o opţiune nouă.
6) Setarea numărului IP0
Dacă, după ce aţi setat temporizatorul, apăsaţi tasta [SET], pe LCD va apărea „SET 6 IP0”. Apăsaţi tasta [SET] pentru memorare, pe LCD va apărea „-----------„, iar apoi apăsaţi numărul pe care doriţi să îl formaţi (cum ar fi 17909) şi apăsaţi tasta [SET] pentru a finaliza setarea „IP0”.
După setarea IP0 ca 17909, telefonul va forma automat numărul cu prefixul 17909 atunci când sunaţi un număr care are în faţă „0”.
2. Vizualizarea identitatăţii apelantului şi durata conversaţiei.
Telefonul poate reţine 10 numere de telefon cu maxim 12 cifre şi durata conversaţiei. Numerele de telefon şi durata conversaţiei pot fi înregistrate pentru a putea fi verificate în următoarele situaţii:
1) Când telefonul începe să numere în mod automat după 8 secunde de la formarea numărului. Numărul va fi înregistrat dacă telefonul este închis atunci.
2) Când apăsaţi direct tasta [TIME] după ce aţi format numărul. Acesta va fi înregistrat dacă telefonul este închis atunci.
3) Pentru a apăsa tasta [OUT] atunci când telefonul este sau nu în furcă, pe ecran se va aprinde iconiţa cu „telefon”. Dacă apăsaţi repetat tasta [OUT], se pot verifica numerele şi durata convorbirilor. După ce aflaţi numărul dorit, puteţi apăsa tasta [DIAL] pentru a-l forma; puteţi apăsa, de asemenea, tasta [DEL] pentru a-l şterge. (Sau puteţi ţine tasta [DEL] apăsată mai mult de 3 secunde pentru a şterge toate numerele memorate).
3. Funcţia de reapelare
1) Atunci când telefonul este în furcă, puteţi verifica numărul de telefon şi puteţi apăsa tasta [DIAL] pentru a forma acel număr.
2) Atunci când verificaţi telefoanele primite sau formate sau numerele favorite, după ce le găsiţi pe cele pe care le căutaţi, puteţi apăsa tasta [DIAL] pentru a le forma. Dacă acel număr trebuie să fie format cu „0” înainte, ţineţi tasta [DIAL] apăsată timp de 2 secunde.
4. Vizualizarea şi ştergerea numerelor
Vizualizarea numerelor:
1) Apăsaţi tasta [DOWN] pentru a căuta numerele care v-au apelat. După afişarea primului număr va apărea ultimul.
2) Apăsaţi tasta [UP] pentru a căuta şi alte numere care v-au apelat. După afişarea ultimului număr, va apărea primul.
3) Dacă vreţi ca numerele care v-au apelat să fie afişate, semnul „NOU” va clipi. Dacă aţi descoperit un număr neverificat, semnul „NOU” va clipi de ecran.
Ştergerea numerelor care v-au apelat:
1) Folosind tastele [UP] sau [DOWN] puteţi afla numărul pe care vreţi să îl ştergeţi, apoi apăsaţi tasta [DEL] o dată pentru a-l şterge.
2) Apăsaţi tastele [UP] sau [DOWN] pentru a introduce numerele care v-au apelat, iar dacă apăsaţi tasta [DEL] timp de 3 secunde, toate numerele care v-au apelat vor fi şterse.
5. Funcţia flash
1) Dacă telefonul nu este în furcă sau se află pe speaker, apăsarea tastei [FLASH] are acelaşi efect ca şi apăsarea rapidă a furcii o dată.
2) Dacă telefonul este în furcă, apăsarea tastei [FLASH] timp de 3 secunde poate schimba modul de formare în ton şi modul de formare în puls (Notă: această operaţiune poate afecta utilizarea normală a telefonului, astfel încât nu este recomandabilă).
6. Funcţia de pauză
Puteţi apăsa tasta [PAUSE] pentru a face o pauză în cadrul convorbirii.
7. Funcţia numere favorite
Introducerea numerelor favorite:
1) Formaţi numărul folosind tastele cu receptorul în furcă (telefonul închis), apoi apăsaţi tasta [VIP] pentru a-l memora ca număr favorit. Dacă aţi greşit ceva, folosiţi tasta [DEL] pentru a corecta, apoi introduceţi numărul corect şi apăsaţi tasta [VIP] pentru a îl memora. (Dacă s-au memorat deja patru numere favorite, trebuie să ştergeţi unul mai vechi pentru a putea memora unul nou).
Verificarea numărului favorit:
Apăsaţi tasta [VIP] pentru a verifica numerele favorite memorate. Dacă mai apăsaţi odată tasta [VIP] se afişează următorul număr memorat din cele 4 posibile.
Ştergerea numerelor favorite:
Apăsaţi tasta [DEL] pentru a şterge unul dintre numerele favorite memorate pe care vreţi să le ştergeţi (Dacă ţineţi tasta [DEL] apăsată mai mult de 3 secunde, toate numerele favorite vor fi şterse).
Formarea unui număr favorit:
Apăsaţi tasta [VIP] pentru a vizualiza numărul pe care vreţi să îl formaţi, iar apoi apăsând tasta [DIAL] sau [RD] se va apela numărul favorit.
sursa